vineri, 11 noiembrie 2011

Pantofii cu toc si stima de sine

Drag pitic,



Scriu pentru toate zilele in care "am lipsit", dar sa stii ca a fost 10 noiembrie...

Foarfeca. Foarfeca si o ora jumatate la coafor, mai ales daca e pe un voucher, cum e la moda acum (adica mai ieftin), valoreaza in practica aproape cat un ceas la psiholog (care e mai scump). Desigur ca n-am ajuns inca pana acolo (la psiholog), insa efectul este unul de revigorare spirituala. O sa vezi cand vei creste care este diferenta intre ziua in care porti pantofi cu toc si ziua in care alergi in Nike. Creste stima de sine.
In Nike te simti sprintena, pe tocuri simti valoarea inaltimii. Si nu cea fizice. Tu poate o sa ai 1.70m, mostenindu-ti parintele de sex opus. Desigur, acesta este genul meu. Pantoful. Tocul. Desi, de cand te am, l-am abadonat in favoarea vestitului Nike. Tu poate preferi papuci de plastic, cu atitudine. Deci cam asta facui (da, am folosit intentionat perfectul simplu) eu sambata dimi, cat timp tu ai numarat frunze si ai impartit chiote in apropierea Casei poporului roman. M-am tuns!

Aseara, miercuri fiind, ce crezi ca gaseste tatal tau sub mobila din sufragerie? Voucherul printat! Deci freza mea are si ea o poveste... Nu asa! Fara el (voucherul bucuclas) a trebuit sa imi las buletinul la salonul cu pricina. Tu nu-ti vei lasa niciodata ID-ul instrainat. E si ilegal sa ceri si retii un document de asemena valoare. Dar in Romania lui 2011 reversul era sa nu ma tund. Oricata negociere am folosit. N-a mers. Poate daca ma tundea un barbat... Caci, da! Trebuie sa stii ca in Romania si pretutindeni altfel se intelege o femeie cu un barbat, decat doua femei puse una langa alta. Sau una in fata alteia. Dezastru! :) Stiu, si asta este o concluzie personala. Tu trebuie sa descoperi singura aceste lucruri marunte dintre oameni. Ti se vor confirma, sau ti se vor infirma! Acesta e rolul vietii, in definitiv. Sa descoperim. Nu neapart sa vegetam. Desi vegetatia inspira pe multi, cati nu visam in a sta cu cracii in sus! :) Si barbatii viseaza asta. Nu, nu sa stea doamnele asa. Pentru ca ele sunt doamne prin definitie. "Cu picioarele in tavan" este o definitie a relaxarii.  Una din definitii, caci eu ma relaxez muncind!  Asadar, sambata la pranz, printam voucherul la multinationala, ducem hartie si plastice pt reciclat, si ne continuam sambata in familie...
Sa nu iti imaginezi ca s-a finalizat treaba cu pseudo-masina familei. No, nooo! Sambata tati tau a schimbat butucul la cheia de contact. Sper sa nu ne mai lasa in drum, caci vine iarna!
Revenind la voucher. Uimitor cum au inceput sa dispara obiecte din casa noastra... Daca acum aproape o luna am gasit in galeata de resturi menajere un elastic de par si nu mai stiu ce alt obiect, saptamana aceasta ne-a disparut opritorul de la chiuveta. Cel care nu lasa decat lichidele sa plece pe tevi. Azi am gasit in gunoi o pasta de dinti aproape terminata. Am lasat-o acolo, deh! Acum vreo doua luni imi amintesc ca a trebuie sa luam o alta paleta la masina de facut paine. Probabil eu nu mai stiu ce fac. Sau a aparut un HOT in Casa Noastra! :) Sub mobila din sufragerie tati a gasit tot aseara un digi-pass bancar. Astazi cu greu ti-am gasit un al doilea pantofior sport. Se intampla ceva aicea! CRESTI!
Tot legat de cresterea ta, tati s-a straduit asta seara sa iti arate culori si obiecte. Probabil vrea ca la doi ani sa mergi direct la scoala. :) Tu nu lua in seama glumele mele. Eu nu stiu sa glumesc englezeste, ca tatal tau. Umorul meu este oltenesc.



Irina si un Mango BUN!
Asta ne mai lipsea:)
Duminica este ziua pe care o incepem respirand putin aer Sfant. Numai ca astazi tu ai vrut sa dormi. Ora de somn din curtea bisericii a avut darul ei de linistire, de contemplare a locului si a mutritei tale in trasaturile careia mi-am rasfatat privirea. Ca orice mama, te vad perfecta. Chiar si cand iti curge nasul. E intru imunizare treptata.
Si probabil pentru ca nu m-ai crezut cu frumusetea ce ti-o consider, cand i-am vizitat pe cei 3I la casa noua, ai cerut o oglinjoara sa te uiti sa vezi daca mama ta are dreptate... Ei, ce ai vazut?!

HRANA si INCERCARI home-made
Notiunile de home ori hand made le excludeam. Gratie tie a devenit un domeniu al incercarilor perpetue, in Casa Noastra. Nu era de ajuns ca de ceva vreme:
- fierbem cartofii in coaja (pentru aport MAXIM de Vit.C)
pare suc, dar nu este :)
- nu mai incalzim mierea (evitam sa o folosim in lichide fierbinti pentru ca devine indulcitor, dar fara efecte curative); la fel si lamaia - o ferim de ceaiul fierbinte (vitamina C isi ia la revedere)
- folosim detergenti Eco pt haine (curand nuci de sapun!)
- folosim cat mai mult ulei vegetal presat la rece (se pare ca cel "incins" nu este sanatos. Adica este chiar RAU!)
- ne imunizam cu merisoare, catina, gutui si fructe cu coaja neagra, extract de coacaze negre
- mancam nuci de toate felurie (migdale, macadamia, alune de padure, caju, pecan etc.), seminte (de in, de floarea soarelui, de dovleac etc.), muguri de pin, naut, linte de trei culori, susan, scortisoara bete si vanilie pastai, fructe dezhidratate, mei, quinoa, taipioca, hrisca, amaranth, psyllium, fulgi de cereale (ovaz, secara, grau, porumb, orz), nuca de cocos, goji, ghimbir, avocado.... WOAU! :) cate alimente noi...
- am inlocuit cacao cu pudra de roscove (carob), zaharul cu mierea, faina alba cu cea integrala, orezul alb cu cel brun, laptele animal cu cel vegetal, iaurtul de vaca cu cel de capra, pastele normale cu cele integrale, pasta de dinti comerciala cu pasta de dinti homeopata, aproape si toate produsele de curatenie...
Cata schimbari in nici jumatate de an! Da, da, stiu ce zice lumea... :)
Ei, pe langa toate acestea, aseara am gatit... detergent! Da, da! Sticla de sticla asortata cu floarea de pe faianta si asezata langa chiuveta nu este cine stie ce sirop, nici macar leac medicinal! Ci detergent lichid de vase (by cristelageorgescu.ro).
Ingrediente: 2 lamai medii, 200 ml apa, 150 gr sare, 50 ml otet de mere, 2 cm ghimbir, cateva picaturi ulei esential TiTree (da, mai sunt si ciudateniile de uleiuri esentiale ca achizitie noua...).
Am dat la blender minunatiile, am lasat pe foc 10' dupa ce a inceput compozitia sa fiarba, am pus in sticla, cu palnia, dupa ce compozitia s-a racit. ATAT!
In plus, de o luna si putin ba tati, ba noi avem cate o raceala.
Acum e randul nostru.  
Remedii pentru raceli usoare, incercate de noi, pana acum:
- pe panza de la dulceata de caise primita de la Nicole (o mamica Face-book) panza cu care a fost "ornat" borcanelul, am pus la fiecare somn al tau, ulei esential de TiTree. Recomandat este cel de brad sau de eucalipt. Dar nu am achizitionat. INCA! Ce face? Desfunde nasul...
- pe ladita "atasata" patului nostru sta noaptea o... ceapa taiata-n patru! Ce face? Cica ar atrage microbi si ar ajuta si ea nasul infundat ca sa respire...
- inhalatie (ar trebui de doua ori pe zi): apa, ceapa, sare grunjoasa, ceai musetel si menta, picaturi TeaTree (se recomanda eucalipt/menta)
- ceai Hapciu din trusa Fares (pentru raceala si gripa)
- batista bebelusului+apa termala (doar la nevoie, cand mucisorii se resimt din plin, pentru a evita infectarea cailor respiratorii si otita)
- zilnic, in alimentatie: mai multa lamaie, mai multa catina, suc de mure, de afine, multe mere, gutui, suc de struguri negri, mai mult usturoi.
Sper sa te faci bine! Suntem deja in a 10a sau a 11a zi de raceli usoare, intru imunizare...
Astazi ai "suferit" si prima tempeatura masurata. Seara aveai 37.8. Asteptam!
Pana acum nu ai luat cunostiinta cu niciun tratament alopat. Nici macar Panadol.
Apropos de alopatie: de la 8 luni stam cumintele, departe de vizitele la pediatru. Am facut cunostiinta cu un medic homeopat, cu specializare extinsa (naturista) care ne-a invatat cate ceva pentru construirea unei imunitati  verticale. Plus lecturile devorate pur si simple, de pe blogul dragei Cristela (ingerasul de care iti povesteam in primul articol, cand spuneam de CaFeLine...). Sper sa fie bine. Ai fost si sper ca vei ramane un copil sanatos TUN!
Vaccinul de 1 an - am decis sa il sarim!... Mai trebuie sa vorbim putin cu tati, in acest sens

Adio supermarket
Cosmetice: pentru tine am incercat sa folosesc cat mai putine produse de acest gen. Acum, trusa ta de frumusete cuprinde:
- ulei de arnica - pentru masaj (relaxeaza musculatura)
- ulei de susan - pentru masaj (pentru Calciu, sa evitam...Vigantolul!)
- gel de salvie si propolis - pentru eventualele iritatii de scutec
- sapun lichid organic bio friendly - pentru baita
- o perie de par, finet alb de la Obor si scutece absorbante impermeabile. ATAT!
Scutec - porti Libero (nu, nu scutece lavabile - nu am avut putere si pentru acestea, si nici bio-degradabile - da, ucidem copaci, stricam atmosfera :)).
In ritmul acesta reducem flagrant vizitele la supermarket si placerea ta, abia de curand cunoscuta, de a te plimba in carutul de cumparaturi. Totul are un pret! Chiar si sanatatea! :))
  • Mic dejun: gutui+mei (o bucata de gutuie rasa; mei fiert;  lgt susan, una seminte floarea soarelui, una muguri de pin - rasnite; 2 lgt catina; lamaie) tia placu
  • Gustare: somn de voie si suc de mere:)
  • Pranz: SUPA CREMA TELINA (raw) - in premiere... - NU ti-a placut! Am pus in blender: 1 telina, 1 radacina patrunjel, putin avocado, 2 catei usturoi, putina menta, suc 1/4 lamaie, ulei rapita, 1 lg seminte floarea soarelui, cimbru, tarhon, apa calduta. Brm, brrrm! 2'. Gata supa :) Pentru noi am adaugat sare si piper, plus crutoane. Tu, fara, dar cu mai mult avocado. Cugreu ai papat cateva guri, dar ai baut zeama...
  • Cina: iaurt+fulgi porumb (Covalact de capra - are si 20% vaca; fulgi de porumb rasniti si fierti pana au capatat o frumoasa si delicata consistenta de mamaliga). Ai papat F BINE!
     Noi am papat, seara, spaghete cu sos de pleurotus, rosii, masline si alte ingrediente secete "a la Sam" (adica preparat de catre tatal tau... Mmm!!!).
Acestea fiind spuse si amintindu-mi ca la cei 3I acasa am descoperit Kiwi, mai adaug ca acesta, impreuna cu niste avocado, fulgi de cereale (rasnite si fierte) si alte prostii de ale mele :) au constituit mic-dejunul tau delicios de miercuri. Adica ti-a placut Kiwi. Iti place Kiwi! :) Acritura mica! :))


picior mic cu suflet mare
Iti spun Noapte buna! cu speranta ca deciziile de pana acum si cele viitoare vor fi fost cele mai inspirate pentru cresterea si dezvoltarea ta, pe picior de bebelus dragalas si iubit!

4 comentarii:

  1. la capitolul raceala...inceput de raceala..testat de 6 luni in coace pe marii si micii (mai putin cel foarte mic!)Stancu: fructe de gojii uscate cate un pumnisor dimineata in debutul racelii. Rezultatul:anul asta nici un Stancu nu a racit efectiv!so give it a try.Cat despre detergenti try SA8, Dish Drops si L.O.C- biodegradabile, ff prietenoase cu pielea si ff eficiente.Cam costa- ca orice lucru bun- se gasesc la distribuitori Amway.Toate testate de mine pe piele noastra de ceva ani!te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Citesc...si ma gandesc:) De unde iei femeie uleiurile esentiale mi-ai facut capul calendar cu ele??

    RăspundețiȘtergere
  3. Stau si ma gandesc ce Andre am eu in viata, ca sa ii spui si Victoriei :)
    Pai, femeie, de oriunde...

    Le folosesc de foarte curand, desi erau pe lista de mai mult timp. Dar odata cu vizita la homeopat m-am mobilizat de dragul Victoriei, desigur!

    Cam pe oriunde le gasesti... Eu prefer Fares (http://www.faresbiovital.ro/ro/magazin+online/uleiuri+esentiale).
    Dar poti gasi si la orice Plafar, magazin naturist, tentativa de magazin naturist, coltul de naturiste din farmaciile normale, farmacii homeopate etc...

    Daca mai ai nevoie de alte surse de ciudatenii, sa imi zici :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Cami, va salut din departare!

    Da... Am omis renumitele Goji (varianta asiatica de catina romaneasca) :)
    Papam si noi. Cei mari nu le considera foarte prietenoase la gust. Cel mic isi diversifica continuu gusturie, fara temeri. Insa prefera catina si merisoarele noastre.
    Sa nu uitam sa hidtratam fructele uscate (ca si nucile si semintele)!
    Multumesc frumos de reminder-Goji!

    Amway nu au fost printre preferatii mei. Cred ca imi sunt la fel de antipatici ca si cei de la Zepter (probabil de la stilul agresiv de vanzare, eu fiind o sensibila:)). Nu stiu de ce nu m-a atras brandul lor. Sunt sigura ca nu sunt SCUMPI rau si atat... O sa arunc un ochi si la ei, multumesc!

    Eu m-am reprofilat de curand si pe partea aceasta de chestii pentru casa, gratie informarilor care au venit odata cu cele pentru alimentatie. Am folosit ceva vreme detergenti bio de la Ecos (importati de Organic Baby).
    Acum folosim, in sfarsit, nucile de sapun si nu ma mai abat de la aceasta cale simpla si mult mai ieftina... Nu curata pete intense. Pentru acelea trebuie alta schema. :) Dar stiu ca sunt friendly si ma bazez pe mamici care le folosesc cu succes, de mai mult timp.

    Ma foarte bucur sa aud de voi:)
    Dar ma bucur ca

    RăspundețiȘtergere