luni, 14 noiembrie 2011

Albastrele si poante de balerina


Da, mami, stiu, am cam chiulit zilele astea din sertarul cu amintiri...

A fost vineri, a fost sambata, a fost si duminica...
S-a incheiat si 13 noiembrie. 
A venit si 14 noiembrie, si tot nu am mai scris...

Peste 2 luni fac (calculez!) 34 sau 35 de ani? Who cares! :))

Povestea zilelor: Nu am mai inceput de multisor scrierea zilei cu povestea ei... Ma invatasem sa-ti mai povestesc cate ceva, inedit, din trecut.
Acum... Ne situam la distanta optima de o doua viroza din viata ta de bebelus, inceputa mai acum doua saptamani si incheiata cam dupa zece zile. Ce a urmat a fost o ALTA viroza. Imediata. Ca sa ne imunizam in forta! Nu as fi insistat pe subiect daca episodul inceput vineri nu ar fi fost asa interesant...
Unchiu Marian de la Craiova, fratele bunicii Victoria, pazita de ingeri acum, a iubit boxul in tinerete. Daca ti-ar fi vazut ochiul drept vineri (a la Bute), s-ar fi bucurat ca te-am dus sa practici acest sport curajos, atat de timpuriu. Altii ar fi chemat Protectia copilului. Iar un medic ar fi indicat: infectie oculara, PICATURI CU ANTIBIOTIC sau orbesti! :) Glumesc...

Asadar, viata noastra de echipa vesela s-a colorat si mai tare, precum (sub)ochiul tau drept!
Rosu-vinetiu, rosu-purpuriu! :)

au fost odata...blue

Nici nu stiu ce este de notat:
- ca vineri nu ai papat, dar ca apoi ai recuperat;
- ca nu esti mancacioasa, dar esti o pofticioasa;
- ca n-am iesit afara, desi e toamna iara;
- ca vremea nu fu buna, dar joaca merge struna;
- ca te-am tratat cu albastrele, ca si ochii tai din stele;
- ca am mers la pediatru, dar am refuzat antibioticul cu mult, mult teatru;
- ca iti place muzica, dansul si cu... fizica?!
- ca ai nasul infundat, inca. Nu e de mirat!
- ca e greu ca sa fii mama, dar nimic nu se compara...
- ca deciziile se iau cu inima, ca sa nu te doara SPLINA! :)

Vizita la pediatru!
Daca vineri a fost ziua in care doar ne-am suflat mucisorii continuu si am adormit ca gainile, amandoua, sambata a fost ziua la care trezirea ne-ai dat-o tot precum gainusele.
07.30!
Citesc mailurile: ALARMA! Doamna ingeras, stapana CaFeLinelor, ne da idei ca sa ne facem bine. Dar medicul homeopat ne trimite de urgenta la... control de spacialitate!
Criza apare, panica este semi-instalata! (dusmanul no one al mamicilor - PANICA!). Sun Medicover urgente. Fac programare la pediatru. Nu e loc de doctori de ochi sambata, in societatea asta medicala de tip privat. Loc si doctor e luni. Pana atunci vedem si noi cum putem, Bute!

Pranzul ne regaseste, dupa manevre de plecare si semafoare curgand pe rosu, pe Calea Plevnei, la Medicoverul de pitici. Doctorul de serviciu, dorctora care iti tinea masuratorile legale. 8 luni de zile s-a intamplat. Apoi 3 luni am mai respirat! Adio alopatie, homeopatie naturista, venim!

Ce am castigat revanzandu-ne cu dna dr:
- cantarire: 8.150 kg, fix cat o BALERINA!
- masurare: 74 cm, fix inaltuta, ca tatal tau!
- ascultare de plamani: sanatosi!
- consultare de burtica: intreaga si ea!
- verificare gatut: "putin rosu cu irizatii specifice racelii"...

atat erai dimensionata la aproape patru luni











Verdict alopat:
- infectii acute ale cailor respiratorii superioare, cu localizari multiple si neprecizate (oare cum vine asta?!), adica Rinoadenoidita acuta si conjunctivita (ups! asta acum, cand scriu, aflu din lectura fisei medicale... not true!).
Sugestii si traducerea lor in capul meu: Garasone (sa-ti pun in ochi), antibiotic (Tobradex - sa-ti pun tot in ochi) si aerosoli cu antibiotic (caci inhalatiile ca la mama acasa nu ar fi potrivite ca nu au..ANTIBIOTIC!). To much pentru o mama sensibila ca mine;)

Ce face o mama nebun de sensibila:
- vorbeste cu prietenele ei din grupuri virtuale;
- vorbeste cu prietenele ei, din bloguri de suflet;
- vorbeste cu dr. homeopat, tot electronic. Moda asta!

Ne tratam cum ne jucam:
Vineri seara, cand Bute-le era in floare (adica ochiul umflat din zori si pana in seara), am sters ochisorii cu Albastrici (multumim Cristina de pe FB-ul de mamici!). Adica: facem ceai din albastrele uscate, luate de tati de la magazinul naturist stergem fata la ochi! Atat...
mini sedinta de JOC - 8 martie
Sambata dimineata, cand citim mailurile de ajutor, ne apucam de treaba:
- picuram LAPTE MATERN!!! in ochisori;
- pregatim ceai de Silur pe care-l folosim in timpul la somnului, sub forma de comprese;
- bem extract de macese diluat in apita, dar si de muguri de brad (pt oase, in loc de Vigantol, caci nu e soare afara!);
- ne bucuram de aroma unor ceaiuri de raceli Fares;
- papam diverse cu iz de catina, roadem mere si gutui; dormim si asteptam seara sa ne bucuram cu OCHIUL LIBER de OCHIUL aproape REPARAT!
Duminica stam singure acasa, tati are treaba cu si pentru (stra)bunicuta aflata in spital; dormim regulamentar, papam regulamentar si ne tratam in continuare: ochi si imunitate!
Cam acelasi lucru se intampla chiar si luni... Zile de sacrificiu, pentru un look mai bun!

Despre vitamina C din fructe.
Aflam ca fructele trebuiesc "administrate" masiv, pe parcursul intregii zile, in mod constant (adica ideal la ore fixe), insa nu suntem chiar perfecte.
niste lamaie nu ai, mami?
Unde o gasim noi pe aceasta vitamina C: suc de struguri negrii (facut la robot), crema de afine sau merisoare (avem la congelator fructe si la blenduim), catina cu miere de SALCAM (avem in frigider, in sertarul de oua, de pe usa - apropos, ouale nu se tine acolo pt ca temperatura nu este optima pentru ele), gutui (ideal anotimp pentru ele!), clasicele mere (cati le ignoram?), exoticele GOJI. Plus exctract de macese (pt ca nu avem si macese congelate, deh). Si ar mai fi si coacazele, prunele negre si orice fruct cu coaja inchisa la culoare. Plus clasicuta lamaie.

INCERCARI Home Made
Nu am mai preparat detergent, dar am primit nuci de sapun
Nu am folosit nucile, insa am aflat despre ce am putea face cu putin... OTET!

1. Sa curatam masina de spalat rufe (eventual si pe cea de vase, daca tu o sa ai, mie imi place sa stau cu mainile in apa).

astept sa folosec nucile astea
Cum facem? 1-2l otet se pun in cuva masinii de spalat si se lasa peste noapte; a doua zi pornesti masina la un program mai lung si o temperatura mai mare; eventual adaugi si putina sare grunjoasa; Calgonul e un mit pur comercial!

Daca vei locui intr-o tara, eventual nodica, sau intr-un loc muntos unde apa esee dura, calcaroasa, alfa ca trebuie neaparat sa folosesti detergent lichid. Cel solid incurajeaza depunerile. Asta daca nu ajungi si tu la... nuci de sapun!:)

Si totusi, nu miroase dupa? NU, pt ca se evapora... In plus, un ulei esential
de orice (levantica, lavanda sau gusturi mai exotice) pot face sa mirosi
divin!
2. Sa curatam alte masinarii: sterilizatorul de bebici, steamer-ul, etc (fie lasam peste noapte in aparat, fie si/sau bagam o tura de utilizare doar cu otet);

3. Sa limpezim rufele (in loc de balsamul din comert plin de balauri). Mami
nu mai foloseste balsam de cand ai aparut tu si s-a mai si desteptat. Insa de acum o sa folosim otetul alb, ca sa nu pateze rufele noastre cele de toate zilele, in fucntie de anotimp.
ma uit ca mata in calendar... ce sa mai zic?!

4. Sa dezinfectam si sa dam luciu la podele! In loc de minunea de Pronto care nu lasa urme, curand vom incerca 100% otet. Pana acum am facut (cu tatal tau) compromisul de a imparti solutia de spalat in ceva clasic si comercial si ceva clasic spre traditional. Sper ca si de data aceasta otetul sa se ...evapore! Caci altfel ramanem dezinfectati cu totul, dar acrii fara masura! Oricum, ceva uleiuri vor curge si in galeata rosie cu apa, nu-ti face griji!
As mai zice sa te speli pe cap cu otet. Insa, se pare ca parul miroase, daca faci sport si transpiri. Asa ca, raman la sampoane, le mai bio-nizam si eco-logizam si pe ele si asta este!

E noapte dar revin maine (marti), pentru ca nu mai merge deloc internetul lui 2011... :)
Noapte buna fiica mea adorata,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu