marți, 22 noiembrie 2011

Mos Nicolae vine acasa, apoi la Marriot!













Draga mea galusca,

Iti scriu pentru duminica, dar si pentru luni, 20 si 21 Noiembrie
Pentru luni ii zicem Clarei, La multi ani pentru mama ei!
Stresul aniversar!

Stresul aniversar se pare ca apare inca din frageda pruncie.
Patutul Clarei
Barza a venit in februarie, Clara
Intai in randul parintilor: ce fac de ziua copilului? Pe cine invit? Unde ii invit? Ce o sa servim? Cu copii sau fara copii? Copii exclusiv? Si? Parintii care nu au copii si ne sunt prieteni? Ce fac? Cum sa fiu pe plac invitatilor? Care este reteta reusitei pentru acest tip de aniversare? Clown? Fara clown? De la cati ani clown? … … … 

Totul se invarte in sfera intrebarilor fara raspuns, zbaterilor parintilor pentru aniversarile celor mici. Crestem. Istoria se transforma in: ce fac de ziua mea?

Dar sa ramanem la cei mici. E o zbatere personala despre care ti-am mai povestit eu, inca pe la inceput de amintiri asternute. Dilema asta a noastra a avut, ca una din solutii: evadarea! Fuga de aceasta zi. Sau IN aceasta zi! O evadare cu nasii tai si atat. Daca e evadare, sa fie inedita. Daca e inedita, hai sa iesim din tara! Daca iesim din tara, unde ca e iarna? Spania e departe, insulele temperate nu ne sunt nici ele la indemana. Si nici preturile, sa o spunem pe cea dreapta. Caci mama ta inca nu isi foloseste mintea in sensul acesta, conform potentialului. Iar tatal tau mai are pana sa devina manager multinationalist (zambesc sagalnic), desi mi-ar placea sa il vad rupt de "sistem", pentru o viata fericita, poate mai riscanta pe teme de bani, insa intr-o lume mai colorata si mai binevoitoate cu vreun talent nedescoperit.

Pauza de indeplinire job (alaptat la cerere, 01.30,). Pauza anterioara a fost la 00.30

Nasa noastra
Ce voiam sa iti zic, de fapt, este ca m-as bucura ca macar unul din noi sa isi gaseasca un job in care sa se regaseasca. Daca as lua de la capat cu partea de “cariera”, daca as avea pe cineva care sa ma indrume, care sa ma ajute sa ma descopar, sa imi gasesc calea sufleteasca in viata profesionala, as face totul altfel. Insa toate au un rost. Portocala mecanica m-a ajutat sa il cunosc pe cel caruia tu ii vei spune: TATA. 
Mamica lui Rares (2009)
Este un dar de nepretuit si care merita toate “sacrificiile” de a fi zacut intr-un mediu frumos, dar nereprezentativ pentru ceea ce simt ca sunt, ca pot, ca vreau. Si nu ma ntelege gresit, tot gratie Portocalei, in urma cu 10 ani mi-am cunoscut viitoarea nasa de cununie. Uita-te si tu in poza laturata sa vezi ce mai petreceam noptile corporatiste... Nu gluma! Prietenii sunt izvorati de acolo. Majoritatea! Direct sau indirect. Lumea intreaga este surprisa din acel loc caruia ii datorez enorm!

Oana, mama, Valentina
DAR sfatul meu pentru tine este: sa ai mereu curajul de a-ti urma talentul. Fie si el un talent din care sa nu scoti doi bani. DESI nu ai cum sa nu scoti bani din ceva ce iubesti. Orice om exceleaza in ceva in care crede. Poate sa fie si cel mai prost platit job de pe Terra. Daca il faci cu drag si i te dedici, el isi va arata roadele. Ca nu acum, ca invesitia cere rabdare, ca rabdarea este adesea incercata, sunt cateva amanunte esentiale, cum s-ar spune.

Sa revenim la: unde imi fac ziua?!…
Deci am “scapat” si de zborul in tarile calde… 
Ma gadesc ca este chiar inedit ca la 1 an sa mergi de ziua ta intr-un loc exotic. Dar nu exotismul se pare ca va aduce linistea in casa noastra, pe 3 Decembrie, la 1 an de cand oac-oac a vent pe lume! Da! 
Orange-friends, Jan 2010

Oac-oac! Nu ti-am zis ca asocierea mea, cand ti-am auzit pentru prima data glasul, a fost cu o broscuta?! 
Tati & OAC-OAC! (ziua II)
O broscuta ragusita. 
O broscuta infundata.
O broscuta care cere ajutor si alint inca de la prima ei rasuflare. Deci si acum imi amintesc sentimentul post natal: eu, copil; eu, mama; eu am nascut; eu imi cunosc astazi, in sfarsit, copilul. Este un sentiment care ti devasteaza fiinta intreaga si o misca din toate si in toate partile. Este un cutremur emotional ce numai o mama poate trai! Sa nasti ori sa ai un copil! Sa il cresti si sa il faci mare ca sa ajunga sa se intrebe: si eu ce fac de ziua mea?!

Vineri am fost la cea despre care iti tot povestesc. De acum ii spunem doamna doctor H (H de la Homeopatie). La final de vizita, formulez retoric: si as mai avea cateva dileme cum ar fi: unde ii fac ziua fetei, dar asta cred ca este o problema interna… Cum, necum,  iluminarea s-a produs. O stiam, o simteam, dar nu o credeam. Ca de fiecare data, pentru a alege impacat si cumpatat, eu am nevoie de acea sclipire, de acel declick! CLINCK!!!
Luni, 6 decembrie 2010, ora 02:30 pm, IN SFARSIT ACASA!
Iti aminteam, odinioara, ca Mos Nicolae ni te-a adus acasa, luni, pe 6 decembrie 2010. Si daca el a fost atat de dragut si te-a lasat sa vii in casa noastra (aka a bunicii Ely), cum am putea, noi, acum, sa cutreieram lumea in lung si in lat pentru o oaza de liniste, intr-o zi asa frumoasa?!

Asadar, anul acesta Mos Nicolae vine, in intimitatea familiei, Sambata, pe 3 Decembrie: la noi ACASA! Iar nasa ta ti-a pregatit un moment special, chiar de Mos Nicolae. Marriot se numeste si iti voi povesti, de se adevereste.
Flori din 23 Noiembrie (2010)
Cum am decis sau de ce am decis: orice copil se simte mai bine acasa. Orice persoana simte sa revina acasa. Orice limonada este mai buna acasa. Orice cafea se bea mai bine acasa. Orice prieten e bievenit acasa. Oricarui copil cred ca i-ar placea sa te vada, de ziua ta, acasa. Orice lumanare se sufla mai bine in aerul de acasa. O altfel de casa, pentru o zi! Incepem sa visam!
Febra petrecerii, cautarea tortului (si, de ce nu, experimentarea unuia facut acasa), scurtarea perdelutei din camera ta, strangerea patutului - piesa de muzeu, in camera ta, spalarea covorului udat de apa din calorifer, cand a venit caldura in tevi peste noi, numararea invitatilor si a farfuriilor, etalarea noilor furculite de la MobExpert, putina amenajare ca de sarbatoare, febra timpului scurt ramas (dar si la botez a fost la fel!), vinul fiert cu scortisoara bio, gingerata cu afine, Cafeline si masline, muzica si voie buna: vine ziua ta, caci NU MAI ESTE GLUMA!

Si pentru ca am decis ca linistea si voia buna a copilului, alaturi de oameni dragi nu poate fi decat aici, la noi, as putea sa iti mai spun ca imi este mila de monitorul tatalui tau, pentru ca altfel l-as face praf, din cauza internetului care mereu nopatea e MORT! Dar nu-i nimic, s-a inventat Word-ul. Iar o sa intarzii postarea, dar nu-i nimic!



Pentru ca am intrat in Spiritul Sarbatorilor de Iarna, as dori sa iti amintesc, in imagini, o parte din familia ta (extinsa):
 
Verisoara Adela-Maria
Matusa Eliza (Ionela in familie)
Matusu Robert
Strabunica (mama bunicii Ely)
 
Adela Maria este un copil foarte vesel. Ea este mai mare decat tine. Deci o asteapta trei ani de viata in martie, la anul. 
Matusa este asistenta medicala. Poate la vara mergem la bazin la ea. 
Matusu este fratele cu 5 ani mai mare, al tatalui tau si este liber profesionist incurabil Ar fi putut sa ne faca niste coronite dentare, daca isi urma talentul nativ. 
Strabunica este o simpatica! Merge usor, dar sigur, spre 90 de ani. Ne ingroapa pe toti !:)) Si alaturi o mai ai si pe bunica Ely, pe care deja o stii din primele povesti. Cand mami s-a retras din campul muncii sa puna mana pe treaba si sa pregateasca noua noastra casuta, adica acum un an si ceva, bunica a iesit la pensie ca sa aiba grija de strabunica.

Povestea zilelelor: In tot acest context de Sarbatoare, familial si familiar, as mai adauga faptul ca am reusit sa ajungem, dupa revederea CaFeLinei si impartasirea ta duminicala, la Oraselul Mami. Un loc unde mamici si pitici au putut impartasi experiente din lumea prunciei si a mamiciei. Am revazut cateva mamici de exceptie pe care le-am cunoscut virtual (caci asa se intampla lucrurile in ziua de astazi) si le-am revazut la targ. Tot duminica l-am achizitionat pe "Bibi". Are si o lanternuta. Tare frumoasa mai este papusa asta, cum lumineaza si iti ilumineaza fata, zambetul apare larg, iar mama este topita de drag!
Bibi este un copil bolnavior. O boala rara. Opoveste trista, dar optimista! Pentru el ne rugam mereu. Multa lume se roaga. Oraselul Mami i-a dedicat un colt unde lumea a cumparat numai lucrusoare frumoase, in spiritul Bibi. 
Pentru ceea ce esti, multumim mereu lui Dumnezeu si ne rugam pentru sanatatea noastra si a tuturor copiilor de pe pamant!

In rest, o duminica frumoasa, o zi de luni cu un ritm neiesit din cotidian. Muzica, joaca, am scos si nasul in gerul de afara, seara, iara joaca si voie buna...
 


Bine... neiesit din cotodian nu inseamna monotonie! De exemplu, luni te-ai frecat la ochi pana ti-a iesit sangele. Desigur ca dam vina pe tati care este responsabil, cam de vreo doua luni, de taierea unghiutelor. Mami nu mai are rabdare cu toate-toate. Nu ti-am spus ca se dau lupte greco-romane cand vine acest capitol, nu? Nu! Ei iti spun acum: nu mergem nicicum capitolul asta! Este de ras :)


Asadar, HRANA zilelor
Mic dejun
catina cu 2lg seminte in+susan (rasnite)
mei+goji+mar ras
plus niste mar rontait, pentru dinti
dupa mic dejun: ceai de fragute cu picaturi extract de brad si macese.
Gustare (inainte de somn): un pic de iaurt de capra
Pranz: fiasco!!! (A papat mami: spanac oparit 2’, sfelca rosie coapta sambata, galbenus, mei). Ai mancat bucati de cartof, morcov, sfecla, dovlecel.
Gustare: niste ceai de fragute si 2 CaFeLine
Cina: terci si vraiste! Zeama de la ciorbita de legume pentru adulti. Legume din ciorba de adulti. Ceai. In final: MAMALIGA CU PUMNUL! 
Cei mari au cinat cu ciorbita de legume, peste cu mujdei de usturoi si mamaliga (luni a fost dezlegare la peste).
CaFeLine (runda doi).
Dupa prima incercare de concepere a CaFeLinelor, iaca, tentativa doi, cu cateva diferente: 
- am pus si putine alune de padure;
- am uitat sa pun ROM
- goji, in loc de merisoare.
Si din lipsa de timp doar am presarat nuca de cocos peste ele.
Sa nu crezi ca marti vor mai fi fost pana seara...
DELICIOASE!






Ce bine ca a mers netul! Si VAI cate poze am simtit sa iti arata azi!

Noapte buna Bute-cel-mic si tigrusor-zgariat!

6 comentarii:

  1. Fii buna si spune-i Victoriei si de prietena Ili si domnul Vlad. Si niste poze cu acesti prieteni si cu Vick nu ar fi uratele.... :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta ca intalnirea noastra de maine (joi), daca va fi (noi va asteptam, dar trebuie sa vorbim putin) va aduce in cotidianul nostru si aceste doua minunate personaje, draga Ilincuta!
    Sau ti se pare ca asa... povestile se termina in 13 articole?... ;) In plus, cand am scris aici, despre Orange-people, direct sau indirect, la tine m-am gandit. Ca orange mite-a daruit (indirect) ca si prietena. Apoi direct de indirect, si pe dragul de Vlad.
    Va pupam:)

    RăspundețiȘtergere
  3. face ce face si Bute isi apara centura! :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Catalina,
    Ce surpriza draguta sa te "vedem" aici!

    Cat il priveste pe Bute, indubitabil, imparabil, inepuizabil isi apara centura prin orice mijloc! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar daca nu zgarai la usa de cate ori citesc cate ceva aici, torc ca o pisica si ma delectez (nu stiu de ce mereu dupa 12 noaptea, inainte de culcare). si, iar nu stiu cum se face ca imi dai o pofta sa fac atatea lucruri incat mai mereu mai stau o ora treaza! ar trebui sa-mi fac timp sa citesc dimineata! (sa ma trezesc de la 6...sau poate 5, sa fac toate cate imi propun pana la 7 cand se trezeste craiul)
    Fug! ma asteapta o noapte grea... ciocane caninii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Neata, deci! :)

    Da, Catalina, iti simtim prezenta inainte de miez de noapte. Bati la usa telepatic si noi intotdeauna iti deschidem... Uneori cu constiinta incarcata ca a mai trecut o zi si am asternunt ganduri doar peste alte ganduri, ca nu ajungem sa scriem cat de des ne-am dori, dar intotdeauna bucuroase ca pisicutele belgiene zgarie bland ecranele creatiilor victoriene...
    Eu zic ca este somnul mai lin cand citesti ceva asa, simplut, despre viata. ;)
    Depeni amintiri de ale tale si adormi cu ele in brate!
    Te pupam si multumim ca indtraznesti sa ne dai de veste cand esti aici!
    Dupa cum ai vazut, putini sunt cu adevarat indrazneti sa ii scrie direct Victoriei! :)
    Somn usor,

    RăspundețiȘtergere