vineri, 4 noiembrie 2011

Frumusete divina cu miros de gutui

Draga Victoria,



Trecut din nou de miezul noptii, iti scriu pt joi, 3 noiembrie...

O altfel de zi!

Azi am citit ca populatia planetei a implinit 7 miliarde de OAMENI! Oau! :)
Si mi-a placut mult urarea aceasta pentru simbolicul numar 7.000.000.000:
"Drag copil, ai venit intr-o lume saraca, inghesuita, nesanatoasa si ingusta la minte. Mai sunt foarte putini oameni diferiti. Iti doresc sa fii printre aceia! Sa ai intelepciunea de-a fi bun mereu, pentru ca asta nu te saraceste cu nimic, sa asculti cuvintele lui Mahatma Gandhi, nu fi lacom si nu-ti dori tot mai mult, pentru ca asta nu te va imbogati! Sa nu te opresti niciodata din a fi fascinat de lumea in care traiesti, incercand mereu sa o vindeci, ramai cu mintea deschisa si priveste mereu in interiorul tau, pentru ca acolo sunt toate raspunsurile!"
Draga Victoria, iti poti insusi cele de mai sus...

Iar daca as fi o gargarita ursitoare, asa ti-as dori:
1 Fa ceea ce iti place.Gandeste diferit la cariera ta
2 Pune-ti amprenta asupra Universului. Gandeste-te diferit la viziunea ta
3 Pune-ti mintea la contributie. Gandeste-te diferit la modul in care... gandesti
4 Vinde visuri, nu produse. Gandeste-te diferit la clientii dumneavoastra
5 Spune „NU“ la o mie de lucruri. Gandeste-te diferit la design
6 Creeaza experiente marete. Gandeste-te diferit la experienta oferita de brandul tau (Steve Jobs - principii). Sunt principii de business, dar si niste indemnuri potrivite, pt viata ta.

Deocamdata te bucuri de bebiceala. Ai (doar) 11 luni: LA MULTI ANI!
Oare vrei sa iti aniversam primul an de viata la Paris sau la Londra (coafura rezista in decembrie :) )? Ori intr-un loc cu soare? Acasa, ori la un loc de joaca? Poate intr-o curte plina de prieteni. Darla cine?:) Vom vedea... 

Nu'sh' altele cum sunt, dar eu ti-as povesti la infinit despre burtica si cum te-am adus pe lume:)
Toamna in Kieseleff

Stiu ca esti interesata, asa ca despre burtica afla umatoarele:
Sf Mihail - La multi ani, mami!
- sarcina a fost una frumoasa, frumoasa, frumoasa
- esti un copil dorit in anul nuntii, "planificat", norocos si curajos pentru ca nu te-ai lasat deloc asteptat; ai prins chiar si indemnizatia de 2 ani:)
- cand mami dansa la nunta, tu zburdai de fericire, spre exasperarea invitatilor care nu conteneau in a spune miresicii "mai incet, miresico! deranjezi copilu! mai incet!":))

- distractia nu ne-a lipsit nici o clipa, ne-ai insotit peste tot, timp de noua luni: in ziua Nuntii Noastre (24 April), in luna de miere (Teneriffe, Madrid, apoi Paris), la mare cu Nasii-Mari si Maruntenii; Iasi, Craiova... mami a condus mult! Inclusiv in cautarea casei ideale, prin Bucuresti :)
- desi primele 5 LUNI boboceii aveau hrana indestulatoare de la mine, cum de altfel si in ultimele 2 LUNI, ratiunea si dorinta de a te intalni depaseau orice disconfort
Deci chiar am alergat :)
- buricul lui mami a fost frumusel:), tati ne-a ocrotit, ca de obicei, bunicii tare nerabdatori sa te cunoasca...
- prietenii s-au bucurat mereu, alaturi de noi
- cu totii iti spuneam Vicky si asa ti-a cam ramas alintul...




Si iata a batut si gongul!!! Vineri. 40 de saptamani + 2 zile ... 
Frumusete divina, trebuie sa stii:
frumusetea mea divina
- ziua si ora nasterii: 3 decembrie 2010, 13.40

- zodie: Sagetator; ascendent: Balanta
- locul nasterii: Maternitatea CF2 (nord de oras)
- inaltime: 50-50.5 (depinde ce hartie citesti) - deci inaltuta
- greutate: 3.640 kg - maricica pt ca te-am rugat sa ai rabdare sa fie gata casa; si ai avut:)
- tip de nastere: normala (cu epiziotomie)
- recuperare mamica: imediata
- somn: cu mami in salon din prima zi
- icter: usor
- alaptare: la cerere
- spitalizare: 3 zile; a treia zi era duminica si a plouat, casa nu era gata, deci... am mai stat :))
- externare: de Mos Nicolae si era SOARE, dupa trei zile de ploi; zi si tu: mai e cineva ca noi? :)
- locatie noua: casa bunicii pt o saptamana
- casa noastra: la 7 zile de viata.



Daca am inceput cu sfarsitul, continuam cu inceputul...
La Casa Noua lipsea o Ana. Nu m-am sacrificat. Dar in ziua 0 (sapt 40 incheiate fix) frecam gresia, spalam geamurile, mancam pizza cu prietenii salvatori (viitoarea Fam. Poleacu).
Faceam pariuri cu Nasa Elena: vine Vicketta? nu vine azi! poate maine? n-a venit...

Deci urmeaza pe ecran, filmul nasteriiiii:
- 07.00-08.00 a.m. - primele contractii (nu le-am recunoscut) erau ca niste furnicaturi foarte timide, mici dureri, dar nu dureri de burtica; ceva era, se intampla. Sentimentul imi era: nasc in 2-3 zile, ura! :)
- 09.00 a.m. - am condus masina firmei (ce vremuri:)) pana la clinica privata pentru ecografie; mda! aveam si eu probleme pe atunci; sa cantaresc, orientativ, plodul; tare ma mai plictiseam, dar asa mult voiam sa te mai vad, asa, pe ultima suta de metri, incat orice intalnire cu tine, la ecografie, imi stingea, pentru o vreme dorul, de mama
- 10.00 a.m. - in sfarsit intru la consultatie! s-a intarziat; doctor amator; cantareste, masoara, verifica; de doua ori, chiar; prima dara nu... salvase datele. Fenomen: contractii la 5 minute. Intetite in numai 2 ore, nu gluma... Concluzie doctor amator: lichid in scadere, de culoare verzuie, placenta imbatranita, trebuie sa faceti o vizita medicului ce v-a urmarit sarcina, sa vada daca este ok totul; "da, multumesc pentru lipsa de experienta medicala, dar eu stau sa nasc. cred", zic eu in mintea mea...
- 10.30 a.m. - trebuia sa trec pe la multinationala sa imi afisez super burtica in fata colegilor ca tot invocau revederea cu noi doua si sa iau niste hartii administrative. sincer, nu am mai putut urca. impingeam ca nabii podeaua masinii :) coboara Nea'Dinu (colegul caruia ii doresc sanatate, pe aceasta cale), imi aduce hartiile; grimasele mele il sperie putin; ma invita sa merg acasa si, eventual, sa-mi anunt domnul sot ca o sa nasc azi... nasterea devine o idee realizabila
- 11.00 - 11.30 a.m. - drumul catre casa a fost lung; m-a sunat sotul; indraznesc sa-l iau de pe santierul din Casa Noua spunandu-i ca: in sfarsit vine Vicky! ajunca in cartie, el ma asteapta la scara; incep emotiile...
2 days before
- 12.00 a.m. - faceam... bagajul! Ha-ha! numa nasa cat m-a batut la cap de trei saptamani sa fac ceea ce toate gravidele fac: BAGAJUL de SPITAL! Eu: neh... adrenalina... adrenalina... si iar: mai aveti putina adrenalina pt doamna care nici cand naste nu se satura? :) Emotii mari! O sa tot repet cuvintele acestea... Dimineata dadusem SMS medicului. Usurel handicapata mama ta, Vic cel Mic :). Nu l-am deranjat... Nici macar acum. Tati face bagajul. Camera noastra din Casa Veche era un amestec de amintiri, dezordine si haine de copil. Eu coplesita de emotii, pregatesc venirea ta pe lume, asa cum pot! Bunica Samy imi cere insistent sa nu-ti dau drumul in vasul de toaleta (hilar! scarbos? :)). Si sa plec odata la Hospital! Pfuai! :) Sotul imi doctorul, la indemnul meu: <Domnul Dr., desi avem la activ doua cursuri de puericultura, iar eu chiar si o diploma, nu reusim sa identificam daca "aceste" contractii sunt "acele" contractii. Sunt dese. Mai des de 3', apreciem noi>. Dr.: "Indrepatati-va spre spital, va rog, totusi... O sa vin si eu cat pot de repede. Sa nu nasteti pe drum". Situatie: la 15.00 aveam programare la clinica privata. Sa vedem daca vine barza si cum corpul lui mami este pregatit pentru tine si cum tu esti sau nu pregatita sa ne cunosti. Trebuie sa-ti spun ca nu am mai onorat programarea :))

- 12.30 a.m.  plecam cu masina firmei spre spitalul din nord. Bacsis la portar: 5 lei. Odata se naste Victoria! :). Pe drum o sun pe indrumatoarea de la cursul priat de puericultura. Dialog: "Gabi, tu ai contractii serioase. Ai si acum? Hai sa cronometram". "Da... Cred ca am contractii, da... Destul de dese!!!..." Si tonul vocii urca nu alarmant, dar edificator... "Mda! Foarte dese, nu destul. O sa nasti repede, bravo! Si poti vorbi la telefon. Felicitari!".
- 13.00 a.m. - ajugem la spital. Se masoara treaba. Dilatatie 4-5 (scara 0-10). Super! Auzisem ca multe mamici se blocheaza la 3-4 si stau asa mult si bine. Insa eu, indoctrinata cu teorie, am tinut sa trag de timp si sa apuc cat mai putin din distractie, la spital. Bun, bun! Numai sa nu fi nascut pe drum!... Dar a avut tati grija sa zboare (prudent cum il stim) ca gandul si ca vantul... Avariile nu l-am lasat sa le puna. Ca nu suntem salvare si nici urgente nu avem. NU?! :)) Evident ca am uitat trusa pt nasteri acasa (deh, la stat nu gasesti injectii, manusi, pansamente.. Adica nu gasesti nimic! Dar am apreciat ca dr. mi-a dat o lista completa cu tot ce trebuie cumparat. Multumesc colegului Mike ce a facut ca preturile sa fie minime: 50 de lei afacerea:) Pacat ca am uitat "trusa" acasa... data viitoare o sa fac bagajul! Promit prietenelor mele! :)
imagini deja amintiri:)
- 13.15 a.m. - intensitatea atinge cote nu dureroase, nici alarmante, dar care-mi taie ADANC respiratia. Stau pe loc, inchid ochii, ma concentrez. Stiu ca trebuie sa treaca... Si mai trece un val! Dar vine altul! Brrrr! :) Dna medic ce era de garda nu ma mai trimite la vestiar. Sunt prea inaintata cu treaba :) Victoria vrea repede-repede la mami! Destul a asteptat... Ne face fisa de internare, gravida urca la sala de travaliu cu liftul, in carut, ca handicapatii. ;)) Ma simt, in sfarsit, intr-o lume noua, aproape gata sa nasc. Masuratorile continua. Moasele declara: "Cine este, mai, azi, de garda? Femeia asta sta sa nasca. Aici scrie dilatatie 4-5, ea are 8-9". Woau!... Asta e de scris pe SMS, prietenelor mele... Caci, da! NU mi-am facut bagajul, dar aveam 2 grupuri de comunicare despre noi: Nastere Girls si Nastere All. Cool treaba, cum ar veni! :) Moasa bruneta si tanara declara: dilatatie 10. I s-a rupt si apa. Ne pregatim de nastere!
- 13.30 a.m. - "Impingeti doamna! Impingeti! De 3 ori pe contractie, nu asa, o singura data!..." Inima lui bebe e bine. Ascult toate discutiile, analizez toate semnele, putina oxitocina... BLEAH! "A venit dr. meu?". "Inca nu, dar a sunat, e pe drum". "Atunci nu mai imping! Il asteptam"..... :)) Declaratia invingatoare: "A sosit si dl. dr. Este jos, se schimba!". Eu, catre mine: "Impinge Gabiiiiii! De 3x per contractie!". Jos din patul de travaliu. Lung travaliu ;). Doresc experienta asta tuturor mamicilor! Aterizam in... sala de nasteri. Doua capre :). Preiau capra de la geam. Moasele se apropie. O doamna acra, dar careia ii smulg, din cand in gand, cate un zambet. O brunetica simaptica, nu cea mai prietenoasa fiinta, dar comunicam. Vine multa lume. Nu pricep. Se daduse alarma ca se naste :) In sfarsit doctorul... Cu o fata de jmecher, deloc spetit, ca la privat. Probabil ca in maternitatile de stat daca ai fata de om bun esti egalizat cu un fraier. Zic si eu :)

Fata lu' tata
- 13.40 a.m. - Moasa: "Impingeti acum, gata! Pe urmatoarea contractie vine bebe. Ati scapat!". Eu: "Asa repede? Din trei incercari?". Mai voiam... "Da, dvs. ce credeati?" (noroc ca foloseau un ton pozitiv ca tare e sensibila etapa:). 3!... 2!... 1!...: doctorul taie (bleah), dar.... vinnnnnne barzaaaaaaa! Broscuta Vic: oac oac oac! As da orice ca sa mai aud acum sunetul acela infundat, de broscuta vorbitoare din canal miorlaitoare. Vad ceva miscand, in planul apropiat mie. Se zbate, alearga in gol, asa cum alerga si in burtica. Ce stii tu Vicky... :) Senzationale trairi!... Cumul de emotie, curiozitate, dorinta de a stii ca e bine, numar picioarele, numar mainile... Pfiu!... Cer copilul (lectia de la curs), pup copilul (asa te-ai ales cu o gropita in obraz, zic babele :)), copilul merge la curatat, masurat, hranit (bleah iar, caci ai "beneficiat" de lapte praf pe care il varsai, desteapta fiind!), vaccinat (aici mare OF!).

Cum arata Victoria langa mami si alaturi de tati: vezi foto dreapta!
Ce frumoasa te vedeam...

Si multe si marunte ar mai fi si avem de a-ti povesti... De nu s-ar apropia dimineata..


Povestea zilei: Una peste alta, cand ai facut tu 11 luni am schimbat ordinea zilei: trezit, jucat, papat, afara, somn, acasa, papat, jucat, seara, vine tata cu lopata. :)
catre casa - 6 dec.
Ce iti mai place sa zici: ta-ta! tata! tatatatata! tata? tata!
Aici am convietuit primele 3
Dimineata il cauti la usa baii. Il plangi cand pleaca. Ii sari deja in brate, cand vine acasa, seara, intr-un suflet, doar pt tine... (si pentru mine :))

Mergi din ce in ce mai bine. Din pinguin parca te faci ratusca. :)





Ce se mai intampla printre prieteni:
Duminica au venit Irina si Ioana in Bucuresti. Le doresc atasare placuta, integrare usoara, vise realizate si liniste domestica si sufleteasca! :)
Irina
Anca de la Iasi declara ca s-ar retrage in varf de munte, sa fuga de "galagia" urbana, sa isi faca o casuta la tara, sa cultive rosii, sa creasca pasari. :)
Theea
Silvia de la Tg Mures isi declara mila pt sacrificarea animalelor si isi aminteste ce le spuneau vecinii de la bloc atunci cand ea si fratele ei erau mici: "sa dea dracii-n voi!" Poftim cultura! Iar ei, drept razbunare, le scuturau firimituri in cap! :)
Maria Alnitei a invatat sa pupe cu zgomot toti si o face cu toti copiii de pe strada si nu numai. Pe gura! Ups :)
Moni se pregateste atat pentru diversificarea micutei Emma, cat si pentru week-end de botezul copilul nasilor lor si este foarte preocupata si ce le va gati finilor ei de la Tg. Mures:)
Incurajari sa scriu am primit de la Raluca din Bacau. Inainte sa isi inceapa ziua muncitoreasca, ea citeste ce am scris! Daca sunt si poze cu tine, sustine ca ziua ei este bine inceputa! Sper sa nu o dezamagim :)
"Cantina" (Catrina)
Tatal tau citeste cu placere, in fiecare dimineata, ceea ce am inceput, IN SFARSIT, sa iti scriu! Ar prefera sa nu ma mai culc asa tarziu si sa nu ma plictisesc cu viata in trei si s ama gaseasca intr-o zi cu vecinu' al batran, sus in camera dinpodul blocului, fumand Carpati fara filtru si consumand tuica de dude cot la cot... M-am amuzat mult cand am cititi aceasta imagine din viitorul inchipuit al tatalui tau :)


Am mai aflat ca de la hamburgeri Clinton a facut infarct. Asa a devenit si el Raw Vegan, baby :)








Nasa Elena are, mai nou, succes la recomandarea de bone, mamicilor ei. Si-a pierdut abilitatea de a cupidoniza suflete. Iar covorul de frunze i se pare trist. Cred ca trebuie sa ii coloram nasul cu rosu, ca sa fie mai vesela:). Si se resemneaza ca in 19 februarie va multinationaliza din nou, cu spor. Dar ne-a transmis si cel mai simpatic mesaj al zilei... "Azi Vic are 11 luni, extraordinar ca mi-am amintit in ce zi suntem :) Ce a mai trecut si vremea si ce frumusete  divina aveti..."

Si asa a mai trecut o zi....





Noapte buna, Victoria!






4 comentarii:

  1. buna ziua, dna, si draga fetita.
    la cat mai multe postari cu suflet.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, mica balerina! :)
    La cat mai multe poante reusite si tie! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Gabitza, felicitari si spor! De suflet - asa e blogul vostru. Sper ca Vicky sa nu te certe cand va fi mare ca nu i-ai pus poze pe placul ei pe blog :).

    Sunteti binecuvantati. De la noi, sanatate!

    M+2P

    RăspundețiȘtergere
  4. De onoare oaspete ce-mi esti...multumesc!
    PS: sper ca eu si Vic sa impartasim acelasi gust de gutui si sa nu ma considere o acrisoara de mamici, atunci cand va adulmeca blogul... :)

    Intotdeauna cu emotie la numele tau,

    RăspundețiȘtergere