sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Lumina si savoare

"Lumina ochilor nostri"










Alintata mea iubita,


Despre ziua de 19 Noimebrie si putin din preziua ei...
Povestea zilelor: Incep amintind de "terapia" sufleteasca si homeopatia, in acceptiunea familiei noastre. Domnul sot, deci tatal tau, si-a luat vineri liber. Se apropie ziua ta. Si cum casuta trebuie sa fie oglinda sentimentelor noastre, am decis, dupa multa leneveala si sictireala, sa reincepem finalizarea detaliilor ei. De aici si ziua libera in care ne-am distrat toti trei.
Sa anticipez putin momentul urmator cu evidentierea faptului ca joaca, lumina, savoarea timpului, culoarea, creativitatea, indemnul, atentia, credinta sunt doar cateva din materializarea dorintelor noastre de a te creste frumos.
Programata pentru a doua vizita (prima la final de septembrie) la alternativa medicinii alopate - homeopatia - am inceput week-end-ul prelungit cu o vizita de peste o ora la o doamna doctor a carei incredere mi-o castiga progresiv, crescator (nu ma mai arunc cu capu' nainte ca in dragostea adolescentina, da, da ,da). Asadar, punctez cu liniuta despre ploaia de informatii, discutii si dilutii de vineri, 18 noiembrie:
- am aflat de mierea de mana (cea mai valoroasa, mult ma valoroasa decat cea poliflora, se pare);
- praful de turmeric (antiseptic, antibacterial, atibiotic natural). Crema = turmeric + ulei + miere (pentru lovituri, cazaturi). Propolisul este de evitat pana la 2-3 ani;
- produsele lactate trebuiesc diversificate si consumate pana la 3-4 pm (stimuleaza mucusul si secretiile si sunt de evitat, in special cand suntem raciti);
- am aflat ca taratele de Psyllium sunt recomandate in cazul scaunelor moi/dese (urmata de hidratare; ele-si sporesc, in mediu lichid, de 14 ori volumul);
- curmale, stafide negre, prune, patrunjelul, leusteanul si sfecla rosie sunt cateva din alimentele bogate in FE (ca sa evitam FE acordat profilactic);
- pestii mici (sardine, sport) fierte sunt o buna sursa de vitamina B (in incercarea de a evita porcul cel de toate zilele) si o excelenta sursa de omega
- la sursele de omega se aseaza si grapfruit. Pentru tuse este foarte bun uleiul din samburii lui;
- pornind de la grapfruit am aflat ca, pe langa lamaia arhicunoscuta din meniul tau zilnic, ca arsenal de vitamina C, puteam avea si amarul fruct. Restul (portocala, mandarina, clementina) il pastram pentru diversitate de gust si culoare, pentru iarna, ca mancare ;) Si sa nu uitam si de diversificarea gustului, totodata, iar amarul este prezent in grapfruit din plin;
 - iritatia de scutec se rezolva, pe langa gelul de salvie si propolis si cu ulei (orice ulei presat la rece). Dimineata putem folosi, ca sursa naturala de Calciu, uleiul de susan. Seara, dupa baita, uleiul de arnica. Aceasta in contextul inlocuirii Vigantolului;
DEZASTRUL - o parte!
- legat de Vigantol, dupa 1 an ne-a fost recomandat extractul de muguri de brad. Noi ne-am grabit putin si deja suntem la "cura" cu mugurii. Ii folosim rasniti in mancarici si ca si extract, in ceaiul de dimineata, alaturi de extractul de macese, pentru raceala in curs de finalizare;
- pentru ca vine iarna, am aflat ca ne putem apara de ger si frig si vant cu orice ulei ce contine vit A uleioasa. Dam pe nasuc si pe buze;
-  daca ragusim avem ca arma ceaiul de lemn dulce;
- iar pentru sensibilitatea de acum, ni s-a recomandat ceai pulmonar (este o denumire pu comerciala) - o saptamana;
- remediul tau in dilutie 30ch (ca sa vorbim in termeni specifici) se pare ca este o floare tara dragalasa...  

Pulsatilla  sau IN LOC DE FILOSOFEALA
Iata povestea ei: "Pana si denumirea populara romaneasca de „Deditel”, pare sa semene cu un diminutiv al unei fiinte dragi, alintate in cadrul familiei sale.
I se mai spune „Floarea de vant” care se apleaca, dar incearca totodata sa-si mentina verticalitatea in fata vitregiilor, explicand parca simbolica nestatornicie a remediului; sau „Floarea de Pasti”, pentru frumusetea culorii galben-aurii a sucului extras, folosit în tările vestice pentru colorarea ouălelor de Pasti. 
De cate ori nu constatam la Pulsatilla, dupa o explozie de lacrimi, un zambet cuceritor de fericire!...
Pulsatilla este dulce si prietenoasa, dar poate fi si amara si afurisita uneori, cand te apropii prea iute şi dur de ea.
Este un subiect limfatico-sanghin, extrem de sensibil, impresionabil, emotiv, timid, timiditatea sa manifestandu-se destul de vizibil prin imbujorarea fetei, ceea ce ii da o nota specifica, Pulsatilla afisand un fel de sfiosenie docila, placuta, care parca asteapta, cum am mai spus, intelegerea si protectia persoanei de alaturi.
Caracterul sau schimbator, deseori ascuns sub masca unei spontaneitati directe, copilaresti, care este în acelaşi timp cooperant dar şi ezitant.  La fel, mobilitatea, schimbarea uneori brusca a dorintelor si reactiilor sale, variabilitatea spontana, neasteptata, chiar a multor manifestări fiziologice si patologice, la Pulsatilla. 
Totusi Pulsatilla este recunoscuta si pentru dogmatismul sau, din care nu pare sa mai fie chiar atat de usor scoasa sau influentabila si nici schimbatoare,  fiind de această data, poate chiar rezultatul stabilitatii regasite, cunoscuta pentru incapatanarea ei posibila, cand nu va ceda nici un centimetru din una sau alta din convingerile sale.
Este vorba, in mod cert si aici, de nevoia sa vitala de sprijin, atentie, dragoste – proiectate, intr-un fel sau altul.

atentie, avem becuri noi pe tavan!
Ea va colabora cu ceilalti daca acestia vor fi loiali, atenti si respectuosi, pentru ca tine enorm la aceste valori; isi va accepta total partenerul de viata daca acesta va fi tandru, protector si va avea calitati care sa-i atraga si admiratia, fiind extrem de geloasa si egoista, pentru ca satisfactiile sale supreme vor ramane in registrul celor mai directe si juvenile aspiratii. O clipa afectate toate acestea, ea va suferi si va cauta echilibru, de multe ori de una singura, intre credintă si sperantă, semn tot al nevoii supreme de protectie.

  


Ce sa mai adaug eu dupa acest mini-horoscop floral?...
Ca sambata a fost o zi abia catre final iluminata. 
La propriu:


munca si creatia dragului nostru
dintisorii nevazuti - 7 luni
Si la figurat: te-ai culcat la 18.00 si pana la 03.45 te-ai trecit de DOAR 2 ori! (sau trei?!). Ori tu ai fost prea-mataita, ori eu am fost prea plictisita... Cert este ca si in poza alaturata, la 7 luni, mai miorlaiai de la cresterea nevazuta a dintilor. Si cert este ca soarele nu l-am vazut astazi decat de la etajul 8. Lucru deloc pozitiv, avand in vedere ca rar o sa ne mai bucuram de el si de o zi frumoasa, de toamna...
Bunicu'David este in spital la Craiova si este foarte bine. StraBunica Elena si ea este in spital si nu este la fel de bine... Dar o asteptam cu drag, acasa la Bunica Ely. La bloc. S-a mutat cazemata de vara, de la curte, la bloc.

Si pentru ca s-a facut tarziu si nu mai ai chief sa dormi fara mami, inchei articolul de astazi usor cam "tehnic", fara de povesti din copilarii sau tinerete, dar cu idei despre ce mai mancam.

HRANA de ieri, hrana de azi...
Mic dejun; banana spre medicul homeopat.
Gustare: iaurt cu fulgi de ovaz (macinati).
Pranz-intarziat: legume la cuptor (cartofi, sfecla, pastarnac, patrunjel radacina, ceapa verde, conopida, broccoli)
mandarinaaa
Seara: grapfruit cu mandarina (neregulamentar, dar...)
--------------------------------------------------------
Mic dejun: mandarina servita'n dormitor, cu tati (eu am dormit mult)
Mic dejun tarziu pt toti: putin lapte vegetal (caju, floarea soarelui, nuca de cocos, susan, carob, miere, apa calduta)
Pranz tarziu: legume ca vineri - neah! putin PATE de NAUT!
Pate de naut: naut (hidratat noaptea, fiert 3h ziua) pus la blender cu seminte dovleac, ceapa rosie, usturoi, lamaie, patrunjel, ulei, busuioc, tarhon.
Pentru cei mari am adaugat sare, piper si somon dintr-o conserva, cica, bio si a rezultat: Pasta de naut cu SOMON! Se poate servi pe felii ardei gras, dovlecel sau castravete.
Cina adulti: Pasta naut cu somon si chifetlute de conopida
Chiftelute de conopida (de post): se freaca ceva buchetele de conopida oparita, de la congelator (desi aveam si proaspata) cu faina de naut si seminte de in (nautul si semintele rasnite), se adauga condimente (sare, piper, busuioc, salvie). Se pajesc in ulei foarte putin, cu capac (mai mult innabusite).
Ai gustat si tu. Ti-a placut (cu sare cu tot)!




Desert unicat: CaFeLine - am papat TOTI!
10 lg seminte susan
10 lg fulgi ovaz (am pus si putin orz)
4 lg nuca de cocos (pt adulti ar merge si alune de padure)
4 lg migdale
2 lg carob (roscove)
1 pumn nuci romanesti (seminte de Chia, pt cine are)
1 pumn merisoare deshidratate
1 lg fulgi ovaz+1lg carob (in loc de 2lg unt de cocos)
1/2 banana, 1/2 mar ras, 1 lg miere si putina apa.
Lasate 1h (atat s-a nimerit) sa asoarba lichidul si sa se umfle semintele, nucile si fulgii de cereale rasnite toate, toate. Rotunjite in palma, date prin carob, iar altele, mai norocoase, si prin susan si/sau cocos.
Repet: BUNE! (sursa cristelageorgescu.ro)
Citez: "Ca – de la calciul din susan, dar si din Chia, migdale si ovaz; 
Fe – de la fierul din Chia, susan, nuci. Atentie Fe se absoarbe in organism mai ales in prezenta vit C, de aceea am folosit merisoare si putin suc de fructe.
“Line” – de la abundenta de proteinele si vitamine din toate ingredientele.

Noapte buna cu satisfactie ca am adus la zi povestile,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu