marți, 22 noiembrie 2016

Vreau sa ma pricep la copilul meu, cand acesta vine pe lume!

Veleitatea mea de baza este de a linisti oamenii.
Multi imi spun ca simpla prezenta alina si inlatura orice frica. Cel putin de moment! :)
Unele cupluri doresc sa ma ia la ei acasa, altii sa ma angajeze pentru cateva zile, altii sa ma amaneteze pentru cateva ore bune! 

Toate aceste lucruri vin, in timp, sa imi re-confirme pasiunea cu care traiesc aceasta meserie, daca o pot numi asa. De fapt, nu stiu nici macar ce meserie pot sa spun ca am...

Consiliez parinti in devenire sau proaspat parinti in a-si vedea idealul cu ochii, in a-si descoperi potentialul si in a-si asuma propria fericire, alaturi de copil, de copii!

In fapt, vorbim despre alaptare, despre cum si cand se formeaza laptele, despre cum se pune un scutec si cat de des face un nou-nascut pipi, despre cum facem baie si cand, despre obiceiuri si traditii, despre cum este optim sa ingrijim bebelusul, despre ce drepturi avem in maternitate, despre cum ascultam sfaturi, opinii si recomandari care pleaca de la un specialist, de la o bunica sau de la o prietena buna de familie. Despre ce e normal sa simtim, ce emotii ne pot coplesi, cum face fata schimbarilor radicale aduse la pachet cu venirea pe lume a bebelusului!
In plus, reducem drastic lista de cumparaturi, lista de temeri si facem un imens serviciu bugetului familiei noastre! Iar asta va garantez! :)

Si toate eforturile pregatirii pre-natale pentru a continua cu succes, relaxat si informat, odiseea sarcinii.
Si pentru a ajunge sa percepem darurile cu care vin pe lume copiii.

Dincolo de informatiile pe care le livrezi catre cei ce asteapta un bebe, sta puterea de a transmite ceea ce stii, ceea ce traiesti si ceea ce esti, astfel incat cel din fata ta sa primeasca dincolo de teorie, intelegerea ca el este cel care poate si e necesar sa ia decizii pentru sine, pentru familie, daca se impune, dar, mai ales pentru copil sau.

Din aceasta perspectiva, cursurile pre-natale sunt ESENTIALE.
Si inca o data vorbeste experienta de mama, de sotie, de partenera de viata, de trainer, speaker, coach, educator perinatal, formator, terapeut sau cum altfel se mai poate numi un om care aduce binele in casa oamenilor. :)

CURSURILE PRE-NATALE ofera informare, economisesc timp, bani, multi bani si te ajuta sa incepi sa vezi cine esti, ce vrei, urmand sa simti ca te vei descurca de minune cand vei deveni parinte! Sau aproape de minune! :)

Planul meu pentru tine va fi mereu conform nevoilor tale. Personalizez mereu oferta mea.
Insa pachetele de baza la care m-am gandit, arata asa:

- BASIC: curs de alaptare + curs de ingrijire bebe + consiliere dupa nastere = 3 intalniri
- BASIC alaptare: curs prenatal de alaptare + 2 consilieri in alaptare = 3 intalniri
- BASIC alaptare si ingrijire: curs de alaptare + 1 consiliere in alaptare + 1 consiliere in ingrijire bebe = 3 intalniri
Tarif unic, indiferent de pachet = 360 lei
Tarfic standard per intalnire = 150 lei (reducere la pachet, 80 lei)
Cursurile (alaptare sau ingrjire) se sustin in perioada prenatala. Au rolul de a informa.
Consilierile (alaptare sau ingrijire) se desfasoara dupa nastere. Au rolul de a monitoriza punerea in practica a celor acumulate si sprijinirea parintilor in primele zile ale bebelusului.
Durata unui curs / unei consilieri: 2 ore
Loc de desfasurare: curs - sediul meu (central); consiliere: maternitate / domiciliu parinti, dupa caz.
Consilierile pot avea loc imediat dupa nastere, imediat dupa externarea din maternitate sau in prima luna de viata.
Pentru persoanele care au beneficiat de un pachet BASIC, urmatoarele consilieri, indiferent de subiect, beneficiaza de un tarif preferential si unic: 100 lei (in loc de 150 lei, standard).
Taticii si orice membri ai familiei sunt binevenit la intalnirile peri-natale (pre si post natale).
S poate elibera atestat de puericultura, dar acesta tebuie vizat de catre medicul de familie, conform legii, pentru a fi validat si inregistrat de catre angajator.

Alte servicii, pachete, tematici sau nevoi le pot oferi si acoperi, la cerere. 
Ele mai pot privi pregatirea pentru nastere, purtarea bebelusului, nutritia mamei, diversificarea bebelusului, nutritia copilului.
Dincolo despre aspectele practice, sprijinul meu poate veni si in sesiuni individuale de Life Coaching.
Orice membru al familiei poate solicita intalniri care privesc tematici precum:
- cum pot o fi mama mai buna
- cum pot deveni un parinte intelept
- cum imi pot sprijini familia
- cum sa fiu echilibrata dupa nastere
- cum sa primesc pozitiv venirea pe lume a lui bebe
- cum fac fata schimbarilor, odata cu sarcina si nasterea
- cum gasesc timp pentru mine, daca am un copil
- cum gestionez relatia dintre frati, la venirea pe lume a celui de al doilea copil
- cum ma impart intre meseria de mama, nevoile mele, calitatea de sotie, cariera si job
- cum fac fata financiar noilor provocari aduse de cresterea unui copil 
- etc etc etc.
Tarifele mele pentru zona de LifeCoaching sunt disuctate dupa identificarea nevoilor, stabilirea obiectivelor clare, precizarea duratei si frecventei sesiunilor si se finalizeaza cu semnarea unui acord de colaborare.

Indiferent de ce griji te apasa, vreau doar sa stii ca exista mereu o solutie disponibila.
Si ca aceasta, iti vine sa crezi sau nu, poti sa accepti ori ba, este INTOTDEAUNA in TINE!
Iar acesta este FARMECUL!


duminică, 20 noiembrie 2016

Sfat de alaptare: si eu cum imi cresc lactatia?

Adesea sunt intrebata de mamici: "ce sa iau si ce sa fac pentru mai mult lapte?".

Pentru ca rar este despre factori din exterior, ci este despre noi insine, noi care suntem creierul fabricii de lapte, ofer mereu sfaturi personalizate, care sa vina in sprijinul fiecarui bebelus si a fiecarei mamici. Astfel, consilierile mele in alaptare sunt unice, sunt senzationale ca experienta, atat pentru mine, cat si pentru familia pe care o vizitez.Situatii care iti spun ca ai nevoie de ajutor in alaptare, din zona "nu am lapte destul":

Desi cred in unicitate si in contactul direct cu mama si bebe, va ofer un instrument pentru situatiile de criza (pusee de crestere, senzatia ca nu aveti lapte etc.): SCHINDUF.
DETALII: http://kellymom.com/bf/can-i-breastfeed/herbs/fenugreek/#dosage

Este o planta folosita ca si condiment, in bucatarie, dar cu efect demonstrat pe cresterea lactatiei.
Ea are un impact de 5%, insa munca pentru stimularea lactatiei este una de anvergura, pentru care eu recomand ca orice mamica aflata in impas sa apeleze la un specialist.

Daca ai nevoie de o pompa de san pentru stimularea si cresterea lactatiei, te rog sa ma contactezi inainte de a lua decizia de cumparare! Iti pot oferi inchirierea unei pompe performante si profesioniste Spectra (marca mea de suflet) ori poate nu ai nevoie de pompa, ci doar de informatii si sprijin care fac diferenta spre o reusita in alaptare!
- crezi ca sanii trebuie sa curga (nu, sanii care curs nu semnifica suficienta lactatiei si nu are nicio legatura cu acest aspect; sanii cre curg, curg si atat, pentru ca asa sunt ei construiti; deci este un mit pe care va rog sa il stergeti din cunoasterea voastra, el nu este relevant, pentru alaptare!);
- copilul suge mai mult si mai des si ai senzatia ca orice faci, nu se mai satura (in acest caz, cel ami probabil te afli in ceea ce numim "puseu de crestere"; puseele de crestere le regasim in jurul a 3 si 6 saptamani de viata, apoi in jurul a 3 si 6 luni ale bebelusului; ce au in comun este fix senzatia mamei ca laptele nu mai ajunge copilului si este un moment crucial in alaptare; se depaseste usor atunci cand iti amintesti ca poate fi vorba despre asta si tot ce trebuie sa faci este sa astepti reglarea cererii bebelusului cu oferta ta de lapte matern; poti sa pui copilul la san fara frica, oricat de des si oricat de mult, in aceste cateva zile, pana cand povestea alaptarii isi reia cursul firesc);
- copilul nu ia in greutate sau asa ti se spune (trebuie sa stii ca pana la trei luni, greutatea minima pentru care garantam sanatate si echilibru pentru copilul tau, este de +600 gr/luna; deci este nevoie de o crestere foarte mica ce difera cu toate statisticile si sfaturile pe care le auzim in jur; dar aici subiectul este vast si tine si de alti facotori, asa a nu ezita sa ceri ajutor daca ai dileme legate de acest bau-bau, luatul in greutate);
- copilul plange la san (da, daca plange, muta-l la celalalt san; asta nu inseamna ca nu ai lapte, ci inseamna ca el iti da semne ca masa s-a incheiat la sanul respectiv; pot fi si alte cauze, dar deocamdata incearca asa!);
- copilul adoarme la san (da, copilul poate adormi la san; asta nu inseamna ca nu ai lapte sau ca nu e destul de hranitor; in functie de context, cauzele pot fi multiple; tot ce trebuie sa faci est sa readuci copilul, cu blandete sau fermitate, la actul de hranire si sa te asiguri ca masa s-a incheiat, ori ca aceasta trebuie sa mai continue; deci daca simti ca nu e completa aceast amasa, insista, in special pana reisesti sa intelegi cum e cu alaptarea asta, in primele 2 saptamnai, cu trezirea si readucerea la san a lui bebe)
Mai pot fi si alte contexte in care se naste intrebarea: oare am destul lapte?!
Toate sunt firesti, mai ales la primul copil!
Daca ai o astfel de provocare, te rog ca inainte de orice zbatere si solutie aplicata dupa ureche, sa ceri un sfat. Imi poti lasa un mesaj pe blog, imi poti lasa nr de telefon si te sun eu sau te astept cu temerile tale, pe email: creatiivictoriene@gmail.com.

Te astept cu sfaturi personalizate si apoi cu o poveste de succes!

Creactiile victoriene, in prag de Sarbatoare!

Povestea mea continua...
La aproape sase ani de cand am devenit mama, in rezumat, ea arata asa:

"Indragostita IREMEDIABIL de Viata.Determinata de Misiunea de a impartasi, de a sprijini si de a facilita accesul la cunoasterea Universala, adica regasirea potentialului primordial pe care fiecare il avem in noi, sunt, de cand ma stiu, in slujba oamenilor, indiferent de cum s-au numit titulaturile locurilor mele de munca si indiferent de spatiile in care am activat ori, pur si simplu, trait!

Fidela Craiovei natale in care mi-am petrecut primii 24 de ani din viata, iubind scoala, apoi mediul corporatist din capitala, am inflorit cand m-am regasit in meseria de mama, acum 6 ani. Si ma pregatesc sa devin din nou mama! :)


In prezent cresc practicand Life Coaching, sunt sprijin pentru cei care aleg vindecarea prin Terapii complementare si ofer suport prin Cursuri prenatale Consiliere in alaptare, nutritie si ingrijire bebe viitorilor si tinerilor parinti. Consider ca fiecare experienta de viata a avut rolul ei pentru etapa in care ma aflu: sa impartasec oamenilor din prea-plinul meu.


Dupa nasterea primului copil, Victoria, transformarea interioara a capatat valente noi cu o viteza ce a culminat in perioada in care am fost client de Life Coaching: “M-am lăsat purtată prin labirintul propriei existențe si am schimbat cam tot ce stiam despre viață si Univers: principii, legi fizice, paradigme, tipare, viziuni, sensuri etc. A fost un poces dur, intens si tintit, ce privea sensul vietii si gasirea linistii interioare. Am înțeles ca Sursa sunt chiar Eu si că ce este Sus este si Jos, ce este la Interior este si la Exterior. Am invatat asumarea, compasiunea, responsabilitatea si invat Iubirea. Fiecare episod de viata m-a definit, conturat si structurat, pornind de la pregatirea academica in contabilitate, finante-banci, urmand-o pe cea in relatii publice si comunicare. Iar invatarea nu s-a incheiat si nu se va incheia niciodata - sunt studentul etern si foarte curioasa!


Explorarea “spirituala” a mers in paralel cu dezvoltarea personala si a inceput prin lecturi, auditii si vizionari plecand de la Memoria apei a lui Masaru Emoto, legea rezonantei, a atractiei, fizica cuantica, biologia credintei a lui Lipton, gnosticismul, energetica viului, tainele sacre ale feminitatii, practica fotocitirii, cursuri de public speaking. Am experimentat pe pielea mea cam tot ce citeam, ca fire curioasa si dornica de intelegere profunda si calatorie interioara. Am fost client de constelatii sistemice de familie, hipnoza regresiva, terapie cranio sacrala, terapie florala Bach, psihoterapie. Homeopatia ramas zona mea constanta de interes, fiind client fidel de 5 ani, inlocuind explorarea alopata cu medicina preventiva pentru mine si familia mea extinsa la prieteni, cunostiinte etc.


De-a lungul timpului, am urmat cursuri diverse, am participat la evenimenteprezentariprograme care m-au ajutat sa ma descopar si sa inteleg cate am de oferit. 


Cele mai "inedite" cursuri ale mele au patruns si zona mistica. Astfel, am urmat: “New Paradigm MDT 13D” din cadrul “The School of Esoteric Sciences” autorizat de John Armitage, “Telepatie", cu Maestrul Serghei Danisin.


Schimbarea mea de directie s-a produs cand am renuntat la corporatie, in cautarea “menirii”. Calatoria a inceput prin pregatirea ca si Consultant in alaptare si Diversificare bebe, la Fundatia Crucea Alba, urmata de cursurile de Educator Perinatal, din cadrul aceleiasi Fundatii, sub egida SAMAS Romania (Asociatia Sanatate pentru Mame si Sugari).


Placerea mea suprema ramane in zona de Life Coaching, un instrument spectaculos de crestere personala! M-am bucurat de autocunoastere prin invatand sa devin coach, fiind client timp de doi ani. Apoi am urmat cursurile de formare ale Noble Manhattan Coaching in Romania, intentionand sa continui cu zona de Business si cu certificarea profesionala.

M-am indragostit de notiunea de HOLISTIC, invatand in cadrul ANATECOR Romania, absolvind “Nutritie holistica" si “Terapeut in terapii complementare” si “Cristaloterapia” si punand in practica teoria, intr-un joc zilnic fascinant.

Practic Theta healing, abolvind cursul de baza si pe ce de avansati, am primit initieri, gr I si II in Reiki si alte practici energetice, prin programe precum “Managmentul stresului prin tehnici vibrationale”, “Tehnica radianta gradele I si II. Consider, ca prin har divin, simpla noastra prezenta poate vindeca alti oameni. Totul tine de gradul de constiinta si de deschidere.
Practic introspectia, meditatia si imi place Yoga, ca si acte de prezenta la propria viata.

Imi place sa insotesc oamenii pe drumul transformational al propriei fiinte si ofer cunoasterea mea vazuta si nevazuta celor mai deschisi, curajosi si dornici sa se bucure de propria viata!


Consider ca unicul Maestru e in noi si acesta este un Ghid de inalta elevare, vesnic disponibil si sublim…